Over Nonsuch Whippets

Mijn naam is Irene du Chatenier. Ik woon met man, oudste zoon en de whippets Suze, Rose en Nellie in Den Haag. Honden zijn altijd een vanzelfsprekend onderdeel van mijn leven geweest. Ik ben er mee opgegroeid. Er waren altijd wel één of meerdere honden thuis aanwezig. Soms kleine rassen, soms grote, rashonden of kruisingen, maar nooit windhonden.

irene3        irene 4   Irene1

Mijn liefde voor windhonden is ontstaan toen ik als zeventienjarige voor het eerst een hondenshow bezocht en oog in oog stond met een koppel prachtige Ierse wolfshonden. In eerste instantie ging mijn voorkeur uit naar de grote rassen, want na een Ier volgde nog een Deerhound en een Galgo

    Katie_Hoenderloo1990b

 finn_2002b               finnsneeuw

DSC02468

Gaandeweg raakte ik ook steeds meer van de Whippet gecharmeerd. Ik verdiepte me wat meer in het ras en startte de zoektocht naar een pupje. Dit leidde tot de komst van Isa (Beautiful Elegance of Caty’s clan), mijn eerste Whippetje. Een jaar later kwam daar Suze (Crème Anglaise’s Hello I am the one) bij. 

Wij beleven dagelijks enorm veel plezier aan onze whippet-meisjes en ik kan me een leven zonder Whippets niet meer voorstellen. Mijn enthousiasme voor het ras is zo groot dat ik besloten heb om incidenteel een nestje te fokken. In juli 2014 is het eerste nestje van Suze geboren. Eén pupje, Rose, is bij ons gebleven. In februari 2016 volgde het tweede nest van Suze. Ook uit dit nest hielden wij een teefje aan, Nellie.